duminică, mai 23, 2010

De ce nu...Joker?


JÓKER, jokeri, s.m. Carte de joc cu cea mai mare valoare în unele jocuri de noroc, care poate înlocui orice carte în jocul respectiv.

Poate ca asta ar trebui sa incep sa fiu...un joker! Si spun asta concetrandu-ma pe partea de final a definitiei..."cartea care poate inlocui orice alta in jocul respectiv..." Si daca as incepe sa imi joc viata in rolul de joker? Si daca as incepe sa imi asum rolul... de cea mai importanta carte din jocul de carti numit - viata, viata mea?
Poate ca jokerul pare fals, poate ca este, poate ca are mii de fete insa intotdeauna ai siguranta cand il ai printre alte carti, nu conteaza restul daca el apare...
Pentru ca nimic nu e intamplator si pentru ca tot ce se intampla apare pe un desfasurator de intamplari, de azi imi schimb viata... Da! De azi eu sunt cea care conteaza in viata asta, e a mea si am drept de veto atunci cand altii vor cu orice pret sa ii schimbe cursul si asa incalcit!
De azi sunt Joker...pot si altii sa depinda de mine, pot si altii sa ma vrea in pachetul lor de carti...Trebuie doar sa vreau si eu! Pot sa fiu Joker pentru ca am tot ce imi trebuie sa joc asa!...



P.S.: Multumesc!


Off Topic: Plec!... De 3 ori DA! Bradford University UK, Huddersfield University UK, Essex University UK... Trebuie doar sa vreau! No more pain, is my turn to choose! And i choose UK!

10 comentarii:

  1. "Si daca as incepe sa imi joc viata in rolul de joker?"
    Da..., cred ca e o intrebare pertinenta si deloc intamplatoare (tu iar nu stii, sic).
    De la un moment dat ma gandesc ca, toti ar trebui sa ne luam rolul in serios, sa incetam sa fim o oaie, lasandu-i pe cei care au fost nascuti pentru norma.
    De ce e important Rolul? (Desi aici e clar ca avem de-a face cu grade de comparatie)
    Pentru ca e aprioric si tine de un context extern. Pentru ca nu poti fi tu TOT al traditiilor, al obiceiurilor, al regulilor &legilor nescrise si mai ales...jucaria preferata a specie! Toate astea.., ca-ti spun altii!? Aerienii, nulii, sefii,patriarhatii, rigizii samd

    "Si daca as incepe sa imi asum rolul... de cea mai importanta carte din jocul de carti numit - viata, viata mea?"
    Aici depinde ce Asii ai in maneca, ce amprenta are lasata iubirea in tine. Si mai ales... trebuie sa cunosti toate figurinele Jocului.
    Pana la urma viata e un Ludic si trebuie tratata ca atare. Iubire,forta,cinism(educat)si o cunoastere adecvata, te poate face sa intri in hora asta a imbecilitatii numita si mioritica, iar de aici sa-ti asumi, dar mai ales sa-ti construiesti rolul/functia de invingator. Si in conditiile in care TOTI vor sa fie conducatori!!! Culmea prostiei! Dar aici intervin nuantele, regulile, credinta, care ii apara pe numerosii mediocrii ce conduc.
    Si conduc nene la greu (manipuland si subminand esenta lucrurilor).
    Site-uri/masini/amante/copiii/buticuri/trusturi/livezi/institutii culturale si mai cate...
    Rolul de joker este unul foarte complex.
    Nu cunosc coordonatele tale existentiale de aceea nu pot decat sa-ti urez Viziune Clara in ceea ce intreprinzi de acum in colo...dar ai grija ce-ti doresti, ca s-ar putea sa se intample:)
    PS Asta,, e o tema grandioasa !

    RăspundețiȘtergere
  2. dar ai grija ce-ti doresti, ca s-ar putea sa se intample:) REPLICA ASTA E A MEA! ... DOAR A MEA!

    RăspundețiȘtergere
  3. Asii din maneca mea i-am avut mereu insa am preferat sa joc...curat, sa fiu egala fata de cei de la masa! Doar ca toti jucau cu ei ascunsi...Eu eram singura care nu ii folosea!
    Poate e mai bine mai tarziu decat niciodata! Poate e mai bine sa stii ca folosesti tot ce ai in dotare pt a castiga un razboi decat sa vezi ca pierzi si ca aveai cu ce sa il castigi!
    Cat despre ce imi doresc....am incetat de ieri sa imi mai pese ce imi doresc...imi doresc prea mult! Mult prea mult si caderea mi-a fost prea mare ca sa mai pot avea vise! Iubirea in viata mea nu a lasat tocmai cele mai frumoase amintiri insa tot ce a lasat m-a facut sa ascund undeva adanc tot ce candva ofeream, credula fiind....ORICUI! O sa imi doresc de acum doar sa gaseasca cineva calea de a descoperi ce am de oferit..
    Stii viata e de fapt o strategie de marketing...Vii cu o oferta si iti e sau nu acceptata... Eu o sa astept oferte, o sa analizez riscuri, o sa aleg ...Da o sa imi permit sa aleg pentru ca pot, pentru ca merit ce e mai bun pe lumea asta!
    Stii piesa Am sa ma intorc barbat...? Nu m-am intors de niciunde insa cu siguranta nu mai sunt aceeasi... De ce sa imi pese mie de cartile altora? De ce sa imi pese mie ca miza e prea mare cand in definitiv pot sa o dublez!? Pentru ca viata e un joc de carti bine ales...toti pierdem , toti castigam....depinde doar de noi in ce masura! M-am saturat sa ii las pe altii sa castige!
    Postul asta e un fel de revolta la adresa celei care am fost, la adresa omului care refuza sa creada ca tot ce e in jur are la baza doar interese! Oamenii buni au incetat sa mai existe... Si o data cu ei si speranta mea ca mai sunt si oameni care simt, care se multumesc doar cu lucruri marunte, cu sentimente profunde, cu atentii copilaresti... Ce sunt acum o spun cu rusine: sunt rezultatul rautatii celor din jur! Poate asa ar fi trebuit sa fiu inca de la inceput!
    Poate suna a criza de personalitate, poate suna a pura lamentare insa e tot ceea ce imi doresc sa devin,sa mentin... un om meschin(educat) , un om caruia sa ii pese doar de binele sau (educat) , un om pentru care conteaza linistea sufleteasca, un om pentru care nimic nu e mai important decat el...Un JOKER!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ca sa i-ti pese doar de "binele tau educat"?
    Asta e adevarata misiune a noastra, pe pamant. Numai ca tu ai...uitat putin:)
    Conul acesta de umbra nu trebuie sa te faca sa clachezi.Binele tau, este legat intrisec de linistea sufleteasca... si pe care le mentii, te tii in viata, cu ajutorul lor.
    In Iubire nu poti sa fii un Joker acolo iti esti tu.... in fata lui Dumnezeu.
    "Rezultatul celor din jur" - asta e alt plan! Aici da! Poti sa-ti scoti arsenalul greu si sa-i ciurui.
    Cand vorbim de "cei de la masa" e normal sa aibe interese proaste, nesincere etc.
    Tot Chirila are un refren:
    "Niciodata sa nu uiti de Inima ta"(epilog)

    ps : Culmea!!! Inima in general functioneaza exact cu ceea ce lumea se gandeste mai putin.
    Se pare ca, asa ne a fost scris! Sa ne amagim, sa vrem "repede""mult""tot"etc
    Lumea.... denumim ceea ce gandesc/doresc majoritarii , "ne-chemati".

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna dimineata! Azi e frumos afara...si imi place asta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Postai o varianta copilareasca la mine pe blog. Daca ai dispozitie poti s-o dezvolti si tu.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. du`te mah in cacao de oltean prost

    RăspundețiȘtergere

Cuvintele pe care nu le spui , se pierd :