sâmbătă, noiembrie 20, 2010

Cu pasi mici...schimbam...TOTUL!

E ceasul intai din noapte...Afara e racoare iar de pe fereastra mea se vede orasul acoperit de o patura de ceata!Azi...de fapt ieri a fost vineri,motiv de sarbatoare pentru studentii britanici insa nu si pentru mine.Sunt ciudati!Unii in senul pozitiv,prietenosi,amabili,punctuali.Altii...usor colorati!
Tot ce as putea ajunge vreodata sa am aici nu o sa ma faca sa uit de dorul de casa, de ai mei, de Dani...de Romania!
Imi place facultatea...ma gandesc adesea cat am evolua daca avea in tara aia oameni capabili sa schimbe ceva.Avand deja experienta sistemului universitar din tara ma declar profun dezamagita de ceea ce numim noi performanta,de ceea ce ne impiedica mereu...birocratie, de ceea ce numim viitor...tinerii de azi.
Am avut si inca am sentimentul ca noi traim undeva intr o lume departata de ceea ce inseamna civilizatie... Aici se sprijina valorile, ai totul la dispozitie pentru a invata. Aici nu exista referate punct ro si apoi print! Aici exista cultura si performanta la adevarta valoare...
Romani...multi,peste 100 numai de anul asta!Cu cateva exceptii toti sunt abia iesiti de pe bancile liceului si nu stiu ca decizia de a veni aici a fost una cruciala!
Ma simt implina ca am reusit, ma simt mandra ca am facut o pe puterile mele! Toti sunt colorati pe aici,romani,chinezi,americani,pakistanezi(80% din populatia West Yorkshire),bulgari,croati,lituaniei,indieni, rusi,letoni,englezi,francezi,camerunezi,spanioli, finlandezi... si lista ar putea continua la infinit!
Ceea ce ne uneste pe toti este dorinta de a schimba, majoritatea vin din tari unde nu a nins niciodata,multi asteapta prima ninsoare ca pe ceva magic, multi isi pun speranta in tara asta despre care se vorbeste numai de bine...si pe buna dreptate! Romania e frumoasa, e superba, oamenii sunt extraordinari insa noi nu am auzit de toleranta, de rabdare, de civilizatie, noi refuzam progresul si e mare pacat! Nu judec insa dupa 2 luni aici asa vad lucrurile....
Imi e dor de casa iar, imi lipseste totul insa ziarele pe care le citesc zilnic pentru a tine inca legatura cu tara ma intaresc si imi induc ideea de a merge mai departe pentru ca in spate nu ma mai asteapta nimic!
E tarziu, nu o sa pot dormi insa am simtit nevoia de a ma descarca!


‎"Daca plangem, stim noi si atat.Daca dam pumni in pereti, si mai urlam din cand in cand "Nu mai pot", stim tot noi si atat."

P.S: Nu am apucat sa termin bine postarea ca am facut aerobicul de dimineata (1:30 am) cand a pornit alarma de incendiu....UK i love you!

Un comentariu:

  1. Off topic:
    Vă informez că blogul http://zanfirpop.blogspot.com este fals, deschis şi întreţinut de neoameni revoltaţi de faptul că nu mă sfiesc să spun adevărul.
    Blogul preia elemente de pe adevăratul meu blog: http://zam-fir.blogspot.com/2010/11/mare-ti-i-gradina-cu-nemernici-doamne.html utilizîndu-mi în fals numele, fotografia, conţinut, afectându-mi grav imaginea publică.
    Dacă vă repugnă astfel de metode, vă rog, ajutaţi-mă să aflu IP-ul de unde a fost creat şi de unde se scrie pe el.
    Vă mulţumesc în numele unei blogosfere curate!

    RăspundețiȘtergere

Cuvintele pe care nu le spui , se pierd :