sâmbătă, decembrie 11, 2010

Daca nu avem aceleasi vicii...nu suntem prieteni!

Odata ce te hotarasti sa schimbi totul in viata ta si iei decizia asta impreuna cu oameni pe care ii cunosti, pe care ii numesti prieteni, te astepti ca sprijinul sa fie reciproc, ca prietenia sa fie si mai puternica! Dar nu e asa...nu daca prietenia e bazata pe vicii comune si nu calitati, pe interese comune si nu sinceritate!
Eu ma aflu de partea calitatilor, de partea sinceritatii... si se pare ca lipsa de vicii comune ne omoara! Si e pacat pentru ca dincolo de vicii ai nevoie de oameni aproape! Sunt putini cei care inteleg postul asta! Sunt acei putini care isi pot imparti cunstintele in amici, prieteni si vicii comune! Nu exista interesctie intre ultima categorie si primele doua !Nu! Daca viciile ar disparea dispare si prietenia , se stinge incet, nimic nu o mai intretine !
Sa luam un exemplu: prietenii de bautura(strict) ,prietenii de fumat(strict)! Cele doua cercuri au ca baza a prieteniei activitatea care o descrie! Ce faci daca insa nu ai viciile astea si totusi dincolo de ele crezi ca ai un prieten? Ce faci cand iti dai seama ca esti prieten numai cand celalat e singur?
Am avut prea multe experiente in care naivitatea m-a impins in ghearele unor prietenii false! Inca sunt in faza in care neg ca nu imi e nimeni prieten! Inca neg...Unde este granita intre prietenie si amicitie?Unde este granita intre sentimente de prietenie si sentimente?
Am gasit raspunsul: Nu exista granita atunci cand prietenia exista (tot timpul)! Granitele apar atunci cand apare ceva mai important decat cel pe care il numesti prieten!
Unul singur imi place sa cred ca am avut la viata mea! Unul singur care m-ar fi ascultat oricat, pe care l-as fi ascultat zi si noapte! De care nu m-as fi saturat ca prieten niciodata...doar ca am facut greseala sa ne iubim(L.)! Si multi ar spune ca s-a dus prietenia, eu nu cred...avem cai diferite insa oricad ii sunt prietena si imi place sa cred ca oricand imi e prieten!
Devin om mare si ma tot lovesc de hopuri din astea... oare numai in lumea mea mai exista sentimente si bunatate? Sau poate sunt eu undeva pe un nor cantand la harpa si nu am timp sa vad ce am in jur!?
Concluzia :Daca nu avem vicii comune...nu suntem prieteni! Trist!

4 comentarii:

 1. Buna Ziua!
  Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper - un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
  Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
  Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
  M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
  Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi acordăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
  Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un e-mail, tot la asculta.whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

  www.radiowhisper.com
  Multumesc,
  Cu stimă Vlad!

  RăspundețiȘtergere
 2. Misto faza asta cu viciile. Nicodata nu m-am gandit la varianta asta, deoarece viciile mele sunt destul de limitate.

  Dar analizant acest subiect la rece, pot spune ca ai perfecta dreptate. Cu toate acestea, nu vad acest lucru ca fiind unul rau. Din contra... pare un lucru cat se poate de normal. Adica, personal, nu as putea avea un prieten manelisto-cocalar, cu care nu am nimic in comun, si cu care nu am ce discuta. Si maneaua este un viciu, nu? La fel si prostul gust al vestimentatiei. In acelasi timp, pot fi prieten foarte bun cu cineva care iese cu mine la aceeasi carciuma, si cu care beau aceeasi bere. Bine, nu asta ar fi motivul principal de prietenie, deoarece o discutie la o bere nu o pot avea cu oricine, ci doar cu un prieten :) ...

  RăspundețiȘtergere
 3. Frumoase viciile... Cat de prietenie. Thin line over here! Viciile sunt de obicei locul de intalnire pentru alti viciosi. Fie ca e mouse-ul, fie ca e undita. Dar cand am nevoie de ajutor sau cand AI nevoie de ajutor si vrei un prieten, atunci vezi daca viciul va leaga sau o putere invizibila numita prietenie. Chiar sunt omul ala de parere ca prietenul la nevoie se cunoaste.

  RăspundețiȘtergere

Cuvintele pe care nu le spui , se pierd :