joi, aprilie 18, 2013

Dieta ketogenica II

3 luni si 18 zile de dieta ketogenica! Un succes! O dieta nu se tine cu intrebari sau cu gandire de genul "Nu azi,poate maine!". O dieta se tine cand realizezi ca TREBUIE sa schimbi ceva! Personal gandirea ma ajuta mult sa nu ma deprim cand zile la rand cantarul arata la fel! Mi-a luat o viata sa imi bat joc de propriul meu corp, ar fi ciudat sa cred sau sa astept ca peste noapte raul sa dispara si constienta fiind de asta, merg mai departe pentru ca stiu unde vreau sa ma opresc si stiu ca asta este doar inceputul!

Bilanul dupa aceste 3 luni si 18 zile:
- 13 kg in minus
- lipsa poftei de dulce sau reducerea ei doar la a gusta
- dulcele este parca insuportabil de dulce
- cea mai buna ciocolata: Green and Black 85% Cocoa
- Cola? Fanta? Sucuri? Nu sunt decat otravuri frumos colorate
- legumele sunt cel mai mare dar pe care pamantul ni l-a facut, noua tuturor
- paine cumpar doar pentru Dani, fratele meu
- cateva minute de alergat, abdomene, mers pe jos, dans ajuta enorm
- hainele candva uitate sau ascunse pentru ca "au ramas mici" redevin la moda :-)
TOTUL ESTE ALTFEL!

De la inceputul dietei am stiut ca daca voi reusi sa nu trisez sau daca o fac sa fiu constienta de asta,sa fie o alegere, voi reusi! Si asa a fost! Au fost momente in care am avut pofte si nu am rabdat, am gustat si din ceea ce stiam ca nu este benefic pentru dieta insa mi-am facut pofta si apoi m-am intors la ceea ce devine un stil de viata!

In 3 luni am mancat pentru ca am poftit : 3 burgeri, tort la ocazii speciale, pateuri facute in casa cu branza sau carnita si asa mai departe. "Trisatul" nu este o problema intr-o dieta daca el este o alegere constienta si sabuita! Pofte avem cu totii insa putem amana o pofta de dulce de moment pentru ceea ce ne dorim de o viata! Si uite ca da rezultate! Am reinvetat tot felul de retete, cele mai multe cu succes! Au fost insa si retete pe care dupa ce le-am gatit nu am putut sa le mananc (napi gratinati) dar din greseli inveti! Tot din greseli iti educi corpul asa cum este sanatos sa traiesti!

Am reusit in timpul saptamanii sa am 3 mese regulate peste care nu sar, micul dejun contine intotdeauna o cafea neagra rarut cu putin lapte vaporizat! Tot la micul dejun am inlocuit painea cu biscuiti fara gust cu branza sau sunca! Pranzul este mereu copios insa nu exagerat de mare!Seara gatesc ceea ce am pofta si intotdeauna am grija la produsele "grele", oua, ciuperci,porc. Cel putin pentru mine au creat disconfort daca le am servit la cina!

In rest numai de bine! Voi adauga selectiv cateva poze cu ceea ce mananc si una cu ce am reusit pana acum! Mai am de dat jos cel putin inca pe atat! Dar voi reusi, incet dar sigur! :-)

5 comentarii:

  1. Mesele tale arata foarte interesant. Ne poti da si noua niste retete ?

    RăspundețiȘtergere
  2. buna,ne poti spune meniul dintr-o zi?cu micul dejun,pranz,gustare si cina?te rog

    RăspundețiȘtergere
  3. cam putine kg date jos in cca. 4 luni. o tipa a dat 11 kg intr-o luna!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitări felicitări felicitări felicitări felicitări felicitări felicitări

    RăspundețiȘtergere

Cuvintele pe care nu le spui , se pierd :